Alf Skaneby motorsågsskulptör som skapar upplevelser för barn och vuxna. 

Vi finns på Facebook! 

Alf i arbetskläder
Tina och Alf
 
 

Alf  är uppvuxen i Norrköping under 50-60 tal. Var på den tiden känd som underhållare och dragspelare i Östergötland. Alf Flyttade till Italien 1973 och arbetade som programchef på turistanläggningen La Serra som då ägdes av Reso. Efter en tid som programledare på Sunwing i Gambia , kom Alf sedan till Gran Canaria som programledare för Vingresors anläggning,  Sunwing i  San Augustin. Under följande år skapade Alf cabaréer och kvällsunderhållning vid flera av Vingresors anläggningarna på både Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote samt även showprogram på Club33, Ibiza och Benidorm. Alf startade även personalens cabaréer hos Atlas och Fritidsresor o mitten av 80-talet.  Han skrev sina egna shower och skapade många komiska figurer på scenen, ex. "Figaro" och "Semesterpolarn". Alf, som även är dragspelare, hann också med att arbeta som programchef för spanska hotellkedjan Suniba i Benidorm´och Ibiza. Han spelade också sig själv i filmen Sällskapsresan 1, 1980, som den dragspelande guiden Affe, med bl.a. Gabbe och Ted Åström samt arbetade därefter med några av SVT:s dramainspelningar på Mallorca. 

Tryck på en bild och se en filmsnutt.

 

   
 Affe i filmen  Gabbe, Ted Åström och Alf
Lasse Åberg

 

Se klipp från Sällskapsresat 1 här:  http://www.youtube.com/watch?v=xZ1j-Jzl2CI

 

Idag arbetar Alf som skulptör, och med skapande av olika projekt, bl.a. vidarutvecklande av den kända Trollskogen i Hundfjället. Alf uppträder även med motorsågskulptering vid olika evenemang för företag, föreningar och kommuner.

Alf, dragspelare, skulptör och idékläckare.

 

Alf & Tina 

Våren 1979 träffades Alf & Tina på hotel Tamaragua i Playa del Ingles.  Arbetade på Gran Canaria, Tenerife, Ibiza, Mallorca mm. och flyttade med frun Tina och två små flickor, Lina och Sofie, åter till Sverige 1987. Hamnade i Sälen, Rörbäcksnäs. Arbetade som programledare i TV-Stöten 2 säsonger. Därefter som skyltmakare i anläggningen och sedan som skapare av Trollskogen i Hundfjället. Tina arbetade då som förskolelärare i Rörbäcksnäs.

Sedan 1999 är familjen Skaneby bosatt sydligaste Skåne, så långt söder ut i landet man kan komma, i Beddingestrand, några stenkast från Smygehuk, landets sydligaste udde, utmed kustvägen Trelleborg och Ystad. Se vårt hus Villa Tina. På en gård straxt utanför Smygehamn, arbetar Alf som träskulpör i sitt företag Swedetroll AB.  Alf skapar också teater och är producent för teaterdramat "En Midvintesaga i Trollskogen", som uppförs i Hundfjället under vintersäsongen.Tina arbetar som lärare i Smygeskolan, Smygehamn, och dottern Sofie är utbildad lärare med arbete i Malmö. Äldsta dottern, Lina, är bosatt i Malmö med Kristian. Den 1 april 2009 föddes deras dotter Svea.

 

Familjen Alf Skaneby

 

Alf Skaneby 2009

 

Tina Skaneby 2009

 Alf Skaneby
 Tina Skaneby
 

Lina Skaneby

 

Sofie Skaneby

 Lina Skaneby
 Sofie Skaneby

Lina och Kribbe

 Svea Skaneby 090404

  Lina och pojkvän Kristian

 

Lina & Kristians lilla SVEA född 1 april -09

med mått 3,5 kg x49 cm

 

Svea Skaneby med mamma

Svea Skaneby febr 2010

Lina och Svea  2009-05-19

Svea februari 2010

 

 

Johan Skaneby

Johan Skaneby, Stockholm Jesper Skaneby, Stockholm